Afdelingen Erasmus MC gaat nauwer samenwerken

Array

Een aantal afdelingen van het Erasmus MC gaat nauwer samenwerken met artsen, verpleegkundigen en andere professionals in het Sint Fransiscus Gasthuis. Een betere afstemming op elkaars expertise moet ertoe leiden dat de zorg aan de patient soepeler verloopt.

Verder kijken
De samenwerking met het SFG is de eerste in een reeks verbanden die het Erasmus MC voor ogen heeft om het zorgproces voor de patient te veraangenamen. Hans Büller, voorzitter van de Raad van Bestuur, verwijst naar de Erasmus MC-publiekscampagne ‘De Patient Prominent’, die vorig jaar is gestart. “Als we écht willen dat de patient prominent is, moeten we verder kijken dan de drempels van het Erasmus MC.”

Kennis delen
Een aantal afdelingen en ondersteunende diensten van het Erasmus MC en het SFG zijn vorig jaar met elkaar in gesprek gegaan. Belangrijke vragen die aan de orde kwamen: Kunnen we eenvoudig patientafspraken bij elkaar maken? Hebben we dezelfde ICT-systemen? Kunnen we elkaars kennis delen? De ideeen die uit deze gesprekken zijn voortgekomen, worden nu uitgewerkt in concrete plannen.
Büller: “We zetten allemaal onze specifieke expertise en kennisniveau in om gezamenlijk de patient snel en soepel de beste zorg te geven.”

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen