Nieuwbouw Jeroen Bosch Ziekenhuis trekt veel bezoekers op Open Dag

Array

Ruim 4850 bezoekers namen op 5 juni 2010 een kijkje op de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Vooral in de ochtend van deze zonnige zaterdag was het superdruk op de bouw. Ruim voor tien uur dromden de eerste bezoekers al binnen.
Door de bouwcombinatie was een mooie route uitgestippeld, waarbij ook ruimtes bezocht konden worden die normaal voor publiek gesloten zijn. De technieklaag tussen de OK en de verpleegafdelingen, het Operatiecentrum zelf en het Kenniscentrum en het personeelsrestaurant, bijvoorbeeld. De meeste bezoekers vonden het prachtig. “Het is zo mooi, dat je bijna ziek zou willen zijn, om hier te mogen liggen”, werd door veel mensen opgemerkt. Jonge stellen die de kraamsuites bezochten, besloten ter plekke hun kinderwens nog even uit te stellen om de kans te vergroten hier te kunnen bevallen in plaats van op de locatie Groot Ziekengasthuis. Tot schrik van de rondleidende artsen, die uiteraard niet echt op een babyboom zitten te wachten en hen verzekerden, dat ook op de locatie GZG de kraamzorg van hoog niveau is.

Publiekstrekkers
Publiekstrekkers waren het poppenspreekuur van de kinderartsen en de kapel. Kinderen konden met hun pop of knuffel bij de dokter komen voor een behandeling. SEH-arts Maaike Anker moest onder andere een walvis oplappen met een ernstige buikwond en loszittende staart. Na een verdoving, werd de wond gehecht en kreeg de vis een dapperheidsdiploma mee, omdat hij zich zo kranig had gedragen. De kinderen betaalden een eigen bijdrage voor het consult waarmee ruim 80 euro werd opgehaald voor de aankleding van de kinderafdeling.

Op het kerkplein stonden de Vrienden van het JBZ en de Vrienden van de Kapel. Bezoekers waren erg onder de indruk van de serene sfeer die het stiltecentrum nu al uitstraalt. De Raad van Bestuur heeft besloten dat de monumentale glas-in-lood-panelen van Marius de Leeuw pas geplaatst worden, wanneer het geld voor de restauratie en de plaatsing binnen is. Daartoe start het Vriendenbestuur in juli onder andere met een loterij, waarbij een auto kan worden gewonnen.

Vrijwilligers
De verhuiswagen waarin op 27 april 2011 de klinische patienten worden verhuisd, trok eveneens veel bekijks. Verhuiscoördinator Lianne van Iersel was de hele dag paraat om toelichting te geven evenals ruim 130 andere vrijwilligers. Vrijwilligers van de bouwcombinatie vormden teams met JBZ’ers en gaven informatie langs de route. Enige wanklank vormde de verkeerssituatie, met name voor de fietsers. Ondanks herhaalde verzoeken aan de gemeente vooraf, was er geen veilige fietsroute naar het nieuwbouwcomplex. In de loop van de dag werd dit probleem door de politie opgelost. Al met al dus een topdag voor het JBZ, mede dankzij de inzet van zo vele vrijwilligers op deze zomerse dag.

Recente artikelen