WK kijken in oranje Skybox van Martini Ziekenhuis

Array

Oranjefans die in het Martini Ziekenhuis liggen of hier een afspraak hebben, hoeven niets te missen van het WK-voetbal. Zij kunnen deze weken terecht op een bijzondere ‘voetbaltribune’ van Nederland: de Skybox op de vijfde verdieping van het Groninger ziekenhuis. Vanwege de ligging mag bij een doelpunt naar hartenlust worden gejuicht.

Tijdens de eerste wedstrijd van Oranje zat de Skybox helemaal vol met voetbalfans, waaronder ook enkele patienten in bed. Een enkeling moest de verrichtingen van ons nationaal elftal op de gang via de glazen wand van de Skybox volgen. Iedereen keek gespannen toe hoe het Nederlands team streed voor de overwinning.

Voetbalfeest
Volgens bestuursvoorzitter Hans Feenstra, zelf groot voetbalfan, past deze extra service tijdens de WK bij het thema ‘gastvrijheid’ dat dit jaar centraal staat in het Martini: ‘We halen voor onze patienten op diverse manieren de buitenwereld binnen. Niet alleen met kunst, bakens van bezinning en via een scherm bij het bed, maar ook met dit soort aanvullende initiatieven. Patienten en hun bezoek kunnen in de Skybox samen van het WK genieten in een sfeer die positief, sportief en ontspannend is en afleiding biedt van de ziekenhuisopname. Onze Skybox, met verschillende grote tv-schermen, is nog steeds uniek in de ziekenhuiswereld.’

FC Groningen
De Skybox is een cadeau van FC Groningen, met belangrijke bijdragen van de gemeente Groningen en de KNVB. Normaal voert het FC-Groningen-groen de boventoon in deze ruimte, tijdens dit evenement is de hoofdkleur vanzelfsprekend oranje.

Bron: Martini Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen