Medische informatiekunde bij het AMC

Array

Studenten Medische informatiekunde leren informatica toepasbaar maken in, en voor de gezondheidszorg. Je krijgt een boeiende combinatie van programmeren, wiskunde en geneeskundige vakken. Vragen die aan bod komen zijn: Is het mogelijk om mensen te waarschuwen vóórdat ze ziek worden? Hoe lossen we de wachtlijstproblematiek op? Is digitale registratie van patientengegevens wel veilig? En hoe zorg je dat de juiste patient de juiste medicatie krijgt in een ziekenhuis met duizenden patienten? De praktijk is een belangrijk onderdeel van het programma. Ieder jaar loop je mee in bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk of ziekenhuis. Zo leer je op theoretische en praktische wijze bijdragen aan het vakgebied van nu én de toekomst.

Lees meer over: het eerste jaar, het tweede jaar en het derde studiejaar.

Van de acht universitaire informatiekundeopleidingen scoort AMC / UvA Medische informatiekunde het best op het gebied van het algemene onderwijsprogramma, de bereikbaarheid van docenten en het leren kritisch om te gaan met de stof. Ook zijn studenten erg tevreden met de mate waarop ze mogen meedenken over het onderwijsprogramma.

Ook vorig jaar stond de studie op nummer één. Het oordeel is gedestilleerd uit verschillende studentenenquêtes en uit de bevindingen van experts van visitatiecommissies.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen