Wetsvoorstellen verplichte ggz aangeboden aan de Tweede Kamer

Demissionair minister Hirsch Ballin heeft het Wetsvoorstel Forensische Zorg en het Wetsvoorstel Verplichte ggz (mede namens minister Klink) bij de tweede kamer ingediend. Wanneer de wetsvoorstellen in de Tweede Kamer behandeld worden is op dit moment niet bekend, ook niet wanneer de verwachte datum van inwerkingtreding is.

Tijdens de parlementaire behandeling van de wetsvoorstellen in de Tweede Kamer en in de Eerste Kamer brengt GGZ Nederland zoveel mogelijk knelpunten en mogelijke oplossingsrichtingen onder de aandacht bij de departementen en bij de Kamerleden.

De wetsvoorstellen, de verschillende memories van toelichting, de adviezen van de Raad van State en andere adviezen vindt u binnenkort op GGZ Kennisnet.

Bron: GGZ Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen