Nine Kooiman SP: “Tandzorg voor jongeren moet blijven”

Array

“Jongeren moeten gewoon kunnen rekenen op goede tandzorg. Dat het Kabinet wil dat jongeren dure behandelingen van de tandarts zelf gaan betalen is echt absurd. Zo jaag je jongeren weg bij de tandarts terwijl die juist op latere leeftijd grotere gezondheidsproblemen kan voorkomen.” Dat zegt SP-Kamerlid Nine Kooiman naar aanleiding van het voorstel van minister Klink om de tandzorg voor jeugdigen van 18 tot 22 jaar niet langer op te nemen in het basispakket.
Tandartsen zelf hebben al gereageerd op het voorstel en geven aan het voorstel van de minister van tafel te willen hebben. Als deze maatregel doorgaat zullen meer mensen op latere leeftijd vaker gebitsproblemen krijgen en een grotere kans hebben op andere gezondheidsklachten, zoals hartfalen. Hierdoor wordt de zorg op termijn alleen maar duurder. De SP wil de bezuinigingen op vangen door het creeren van inkomensafhankelijke zorgpremies, het aanpakken van de bureaucratie, aanpakken van topsalarissen en het stoppen met de marktwerking in de zorg.

Kooiman “Ik snap werkelijk niet dat juist op zulke basale zorg wordt bezuinigd. Het treft weer een groep mensen, jongeren, die het geld vaak niet hebben om deze basiszorg te kunnen betalen. Aan deze basiszorg moeten we niet tornen.”

Bron: SP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen