Vakbonden en personeel in protest tegen MSD

Array

Vandaag was er in de sporthal van MSD een vakbondsbijeenkomst voor alle medewerkers. Daar praat men over een gepaste (landelijke) actie tegen de aangekondigde massaontslagen bij het farmaceutische bedrijf, dat 2175 van de 4500 werknemers op straat wil zetten. De bonden stellen dat zij nu samen met de werknemers aan zet zijn. Zij kregen ook allemaal een shirt met de teksten ‘Bittere pil’ en ‘Dit slikken we niet’. De Socialistische Partij in Oss verspreidt nog deze week een huis-aan-huiskrant in Oss over de ontslaggolf bij MSD. Met de krant wil de SP de Ossenaren informeren over de maatregelen die MSD gepland heeft.

De SP roept Ossenaren op hun ongenoegen te uiten op een manifestatie die de partij samen met de vakbonden komende zaterdag (17 juli) wil organiseren. Om 14.00 uur is er een manifestatie in Oss. Daarvoor zijn al contacten gelegd met landelijke politici en de vakbonden worden opgeroepen hun landelijke kopstukken naar Oss te halen. In de krant geeft de SP haar analyse van de ‘medogenloze manier waarop een multinational alleen gedreven wordt door niet aflatende winsthonger en ieder gevoel voor menswaardig handelen is verloren’. Ook komt er personeel van MSD aan het woord. Maandagochtend heeft de SP bij de poorten van MSD opnieuw een flyer verspreid waarin de SP laat weten achter de medewerkers te staan. Ook op donderdag staan er acties gepland.

Foto: Hans van der Poel

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen