Eerstelijn wordt Penny Wise and Pound Wise, op donderdag 4 november

Array

De eerste lijn bevindt zich in een transitieproces om te komen tot integrale zorgverlening. Om de zorgkosten de komende jaren op te vangen dient geïnvesteerd te worden in preventie en dient zichtbaar gemaakt te worden wie welke kwaliteit levert voor welke populatie. Om deze redenen organiseren het Julius Centrum, het ROS-netwerk, de LVG, Zorggroep Almere en het Jan van Es Instituut het vierde nationale congres eerstelijn over maatschappelijk rendement in de (geïntegreerde) eerste lijn op donderdag 4 november 2010.

De titel van het congres luidt eerstelijn: penny wise, pound wise. Het congres omvat vele  goede voorbeelden, innovaties en beschouwingen over onderzoek en implementatie op de diverse gebieden, plenair en in interactieve workshops.  Na de opening door de dagvoorzitter volgen drie plenaire lezingen. Candace Imison van The King’s Fund geeft een lezing over de recente ontwikkelingen in de eerstelijnszorg in Engeland. Jan de Maeseneer schetst de toekomst van de eerste lijn en Marc Bruijnzeels gaat in op eenheid van beleid op de werkvloer. Wilt u naar dit congres? Klik dan hier, lees de brochure en schrijf u in. Maak kennis(sen) en deel uw ervaringen, ontwikkelingen en goede voorbeelden. Doe inspiratie op en wissel ervaringen uit.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen