Pip Pellens treedt toe tot raad van toezicht Stichting Nationale Allergie Monitor

Pip Pellens (1993) is per 17 juli jl. toegetreden tot de raad van toezicht van de Nationale Allergie Monitor.

Met de benoeming van Pip Pellens krijgt de raad van toezicht er een ervaringsdeskundig en jong lid bij wat belangrijk is, omdat allergie steeds vaker voorkomt bij jongeren en vrouwen. Het bestuur van de Nationale Allergie Monitor is blij met de benoeming van Pellens. Pip heeft zelf al jaren last van diverse allergieën en beseft dus als patiënt hoe belangrijk het is om de juiste informatie te ontvangen. Want helaas bestaan er nog steeds veel misverstanden en vooroordelen over allergie’, stelt dr. Monique Gorissen, voorzitter van de monitor en allergoloog.

Pellens heeft een groot bereik via haar sociale media kanalen waarmee zij mensen kan informeren over het leven met een allergie.

Pip Pellens is in 2003 begonnen als actrice, heeft gespeeld in vele musicals, films en tv-series. Zij kreeg nationale bekendheid door haar rol in GTST en haar theatershow Pip Goes Offline. Daarnaast zet zij zich in voor verschillende goede doelen waaronder ‘Free a Girl’ en nu dus ook voor de Nationale Allergie Monitor.

Pip Pellens; “Ik vind het belangrijk dat mensen beseffen dat ze hier niet mee hoeven ‘leren te leven’ en hiervoor ook geen dure testen hoeven aan te schaffen. Ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan kan leveren.”

‘De raad van toezicht helpt ons om scherp te blijven en steeds weer op zoek te gaan naar mogelijkheden om onze impact te vergroten en zo de kenniskloof tussen mensen met allergieën en hun behandelaren te verkleinen’, aldus Gorissen.

Over de Nationale Allergie Monitor

De stichting is opgericht om volledig onafhankelijk kennis te delen tussen de specialist, industrie en het publiek.

De Allergie Monitor is de autoriteit voor zowel mensen met allergieën als behandelaars om een goed overzicht te krijgen van wat enerzijds voor de patiënten belangrijk is in het leven met allergie, anderzijds van de kennis en mogelijkheden die experts zien voor diagnose en behandeling.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen