De naam Organon prijkte weer even op “de blauwe muur” in Oss

0
217

Oude tijden herleven: Er stond vandaag  ineens weer Organon op de blauwe muur in Oss. Het betrof een ludieke Stunt van de SP. Zij projecteerden het logo van Organon op  “de blauwe muur” in Oss.  Net op het moment dat de avondploeg weer huiswaarts keerder. De actie kon rekenen op enthousiaste reacties van de medewerkers van MSD in Oss. Drie meiden fietsten naar huis en riepen opgetogen: “Kei vet, Organon is terug”

De actie is een onderdeel van de protesten tegen het massaontslag bij kerngezond MSD in Oss. Het Amerikaanse moederbedrijf van het in Oss gevestigde farmaciebedrijf MSD (het voormalige Organon) wil de afdeling Research en Development naar Amerika verplaatsen om kosten te besparen. In ons land zouden daardoor ruim 2100 van de 4500 banen verdwijnen.
Als MSD/ORGANON ons ‘iets’ leert, is het dat het dringend tijd is voor Beleid voor de kenniseconomie, niet voor ‘pappen & nathouden’

Ludieke acte bij Organon / MSD vanwege massaontslag, Medicalfacts (c) Jan de Leeuw