Simuleren DOT van start

De NVZ start binnenkort met een groot deel van de ziekenhuizen met het testen van DOT.
De doelstelling van DOT is om per 1 januari 2012 te starten met declaratie op basis van zorgproducten. De afgelopen maanden zijn er vraagtekens geplaatst bij de kwaliteit van DOT. Daarom heeft de NVZ een traject van simuleren ingezet om te toetsen of DOT werkbaar is voor de ziekenhuizen.

Afspraken DBC onderhoud
Op dinsdag 19 juli heeft de eerste stuurgroepvergadering plaatsgevonden. In dit overleg zijn afspraken gemaakt over de wijze waarop wijzigingsverzoeken ingediend kunnen worden bij DBC onderhoud. De uiterlijke deadline hiervoor is 1 november 2010. Op dit moment wordt de groep ziekenhuizen samengesteld. In september hoopt de NVZ de eerste resultaten met de participerende ziekenhuizen te kunnen bespreken.

Bron: NVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen