Aantal kwaliteitsafspraken fysiotherapeuten en Zilveren Kruis groeit

In anderhalf jaar tijd is het aantal fysiotherapiepraktijken met de titel ‘PlusPraktijk’ gestegen van 34 naar 64. De gezamenlijk ingezette weg naar meer transparantie in de zorg en keuzemogelijkheden voor de patient krijgt daarmee steeds meer gestalte.

Elke fysiotherapeut die een contract met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft, werkt volgens de zorginhoudelijke richtlijnen van de beroepsgroep en levert daarmee kwalitatief goede zorg. Sinds 1 januari 2009 kunnen fysiotherapeuten echter met de zorgverzekeraar aanvullende afspraken maken. Deze praktijken krijgen dan de titel ‘PlusPraktijk’.

“PlusPraktijken zijn maximaal transparant over de zorg die zij bieden, zijn ondernemend, innovatief, leveren aantoonbare kwalitatief doelmatige zorg en maken met ons resultaatafspraken waar de verzekerde baat bij heeft,” aldus Melanie Schultz van Haegen, directeur Zorginkoop bij Achmea.

Daarnaast zijn met de zorgverleners van deze PlusPraktijken afspraken gemaakt om intensief samen te werken met andere zorgverleners, zoals dietisten en specialisten in ziekenhuizen, ten behoeve van klachten die een bredere aanpak nodig hebben.

Verschil in overeenkomsten
Zilveren Kruis Achmea biedt fysiotherapeuten een ruime keuze uit contracten, waaronder een standaardovereenkomst, een basisovereenkomst waarbij de fysiotherapeut deelneemt aan o.a. klantervaringsonderzoek waardoor de kwaliteit van zorg inzichtelijk wordt, een plusovereenkomst waarbij de fysiotherapeut d..m.v. een onafhankelijke audit heeft aangetoond dat deze maximaal transparant is over de kwaliteit en doelmatigheid van de geleverde zorg en met de verzekeraar resultaatafspraken over effectiviteit en doeltreffendheid van de behandeling maakt. Bij elk contract hoort een ander tarief dat de verzekeraar betaalt voor de behandeling van de verzekerde.

Zilveren Kruis Achmea

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen