Dijk en Duin in Castricum zet ook de komende jaren in op een forse besparing

Het centrum voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Dijk en Duin in Castricum zet ook de komende jaren in op een forse besparing van de kosten.
Deze kostenbesparing bedraagt dit jaar al 20 procent. Hierbij maakt de zorginstelling een onderscheid tussen directe kosten van de zorgverlening en de indirecte kosten. Zo is het de bedoeling dat de zorg efficienter en effectiever wordt, onder meer door het inpassen van e-health (digitalisering in de gezondheidszorg) in de normale behandelingen en door het terugdringen van klinische dagen.

Voor meer informatie zie Dagblad Kennemerland van donderdag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen