TrackR: een goedkoop alternatief voor de ‘Alzheimer Tom Tom’

Array

Afgelopen week  hebben we het programma TrackR! getest. Een test die ook al eens uitbereid door de Innovatieproces Dementie is gedaan. Met behulp van dit programma en een mobiele telefoon kan je op internet zien waar de drager van de telefoon zich bevindt, welke route hij heeft afgelegd en kan men zelfs gewaarschuwd worden als hij een bepaald gebied binnenkomt. Innovatieproces Dementie onderzocht of het programma als alternatief voor de ‘Alzheimer Tom Tom’ gebruikt kan worden. De Alzheimer – TomTom. GPS-systemen zijn handig om wandelende ouderen te lokaliseren. De partner kan altijd zien waar je bent. Zie ‘zorgriem’ op mobiletrack.nl

Is TrackR! inderdaad een goed alternatief voor de ‘Alzheimer Tom Tom’ ?
Na het uitvoeren van een aantal experimentjes met TrackR! is  de Innovatiekring Dementie heel positief over de mogelijkheden die deze gratis dienst biedt.

Met trackr! kun je anderen zien en volgen via internet en je mobiele telefoon. Download de applicatie op je mobiel, maak een vriendenlijst aan en laat zien waar ter wereld jij bent. Of kijk waar je vrienden uithangen…

trackr! is meer dan alleen een website:

  • Laat je vrienden zien waar je nu bent, of waar je bent geweest
  • Bekijk op je telefoon of op de trackr! website waar je vrienden zijn
  • Bekijk welke route jij of je vrienden hebben afgelegd: afstand, gemiddelde snelheid, etc.
  • Ontvang een waarschuwing als iemand een bepaald gebied binnenkomt en/of verlaat (geo-fencing)
  • Plaats foto’s op de kaart bij je track exact waar je ze genomen hebt
  • Stuur automatisch updates naar je Twitter en Hyves accounts zodra je online bent
  • Zet een kaart met jouw huidige locatie op je website/blog
  • Gebruik de snelcode om anderen meteen te laten zien waar jij op dat moment bent
  • trackr! is GRATIS voor persoonlijk gebruik

Lees meer over hoe het werkt, registreer een gratis account en download de software voor je telefoon! Bekijk ook de screenshots.

Wil je ook trackr!, maar heb je nog geen geschikte telefoon? Bekijk dan de aanbiedingen van:

De volgende punten vonden wij een grote plus aan TrackR!;
de website is gebruikersvriendelijk en overzichtelijk, u hoeft bij de registratie geen persoonlijke gegevens op te geven, het gebruik in de praktijk is simpel en het werkt snel. Bovendien is deze dienst gratis. De weergave van de locatie en de afgelegde route gebeurt met behulp van Google Maps, een nauwkeurige en gebruikersvriendelijke ondersteuning van dit programma.

Omdat het mogelijk is om de drager van de telefoon vrij nauwkeurig te volgen lijkt deze dienst een goed alternatief voor de ‘Alzheimer Tom Tom’. Hierbij moet echter dezelfde kanttekening geplaatst worden als die welke eerder al benoemd werd in het artikel over een soortgelijke applicatie voor de i-Phone en i-Pod. Het GPS-systeem in een telefoon is niet speciaal ontworpen voor plaatsbepaling en localisatie van personen en werkt dus niet altijd met de vereiste fijnzinnigheid. Bij bewolking en in gebouwen kan de telefoon niet of nauwelijks verbinding maken met de sattelieten en wordt er geen signaal doorgegeven. De betrouwbaarheid van het volgen van personen d.m.v. dit systeem c.q. programma is dus niet 100%. Ondanks onderbrekingen die ontstonden omdat de verbinding met de sattelieten niet sterk genoeg was, was de lokalisatie over het algemeen steeds zeer nauwkeurig en betrouwbaar tot op een paar meter precies. En dat is in feite voldoende om iemand terug te vinden.

Eenieder die nieuwsgierig is geworden zouden wij net als Innovatiekring Dementie willen aanraden om het gewoon eens uit te proberen, dan merkt u vanzelf of dit voldoende is om wat van de zorglast weg te nemen. Wij hebben ook een test uitgevoerd en komen tot de zelfde conclusies als Innovatiekring Dementie. Vindt u het nog niet voldoende om uw partner of familielid met dementie met een gerust hart op pad te laten gaan? Probeer het dan eerst een tijdje zelf uit. Controleer achteraf of de weergeven route overeenkomt met de route die u gevolgd heeft en leer zo het programma kennen.

Voor wie geen ‘Alzheimer Tom Tom’ tot zijn beschikking heeft of andere speciale apparatuur, maar wel een partner of familielid met dementie heeft die graag uit wandelen gaat zal dit een fijn hulpmiddel zijn.

Hoe werkt het en hoe ziet het er uit?
Een uitgebreide en begrijpelijke uitleg kunt u lezen door op deze link te klikken.
Of kijk op de website van TrackR.

Mocht u verder willen lezen over de ‘Alzheimer TomTom’ dan kunt u de volgende artikelen op de website van IDé lezen: ICT voor ouderen met dementie, ‘Alzheimer TomTom’ gevolgd en geevalueerd. Uw mening kunt u geven op de weblog: Wat vindt u van de ‘Alzheimer Tom Tom’

Bron: Innovatieproces Dementie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen