Dr. ir. Esther Leung van het Erasmus MC is genomineerd voor de Simon Stevin Gezelprijs 2010

Array

Driedimensionaal genomineerd voor Gezelprijs 2010
Dr. ir. Esther Leung van het Erasmus MC is genomineerd voor de Simon Stevin Gezelprijs 2010. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een zeer veelbelovende onderzoeker. Leung heeft methoden ontwikkeld om met behulp van een driedimensionale techniek hartbewegingen te analyseren.

Jaarcongres
De Gezelprijs wordt toegekend door de stichting STW, die technisch-wetenschappelijk onderzoek stimuleert. Uit een groep jonge wetenschappers die promoveerden op een STW-project zijn, behalve Esther Leung, nog twee andere kandidaten geselecteerd.
Tijdens het jaarcongres van STW op 7 oktober krijgt Leung de kans om haar onderzoek te presenteren. Aansluitend wordt de winnaar verkozen.

Geluidsgolven
Leung beschrijft in haar proefschrift automatische methoden om stress-echografie objectief en kwantitatief te analyseren. Echocardiografie is een onderzoek met behulp van ultra-geluidsgolven. De echo’s van de geluidsgolven worden weer opgevangen en vertaald in beelden.
De driedimensionale techniek die Leung presenteert, gaat verder dan de tweedimensionale stress-echo, en maakt het mogelijk om de werkelijke driedimensionale hartbeweging in kaart te brengen.

Eervol
De 3D-toepassing is van groot belang bij de opsporing van hart- en vaatziekten, een van de belangrijkste doodsoorzaken in de westerse wereld. Leung heeft met haar werk al meerdere prijzen en eervolle vermeldingen gekregen, waaronder de Young Investigator’s Award in Edinburgh vorig jaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen