GroenLinks: “Opgebouwde kennis Organon mag niet verloren gaan”

Array

Nijmegen moet zich hardmaken voor werkgelegenheid in de medische industrie. Dat vindt de fractie van GroenLinks Nijmegen.
MSD (voorheen Organon) heeft bekend gemaakt dat het de onderzoeksactiviteiten in Oss gaat sluiten. Daarbij komen meer dan tweeduizend mensen op straat te staan. Het gaat hier voor een groot deel om hoogopgeleide onderzoekers van wie naar alle waarschijnlijkheid velen in Nijmegen wonen of gestudeerd hebben. De Radboud Universiteit Nijmegen en het UMC St. Radboud willen onderzoekers die in dienst waren van MSD Oss ondersteunen bij het opzetten van eigen bedrijven. Zij vinden dat de opgebouwde kennis van het onderzoek naar medicijnen niet verloren mag gaan. De fractie van GroenLinks roept het Nijmeegse college op zich in te zetten om de werkgelegenheid in de medische industrie te behouden. Dat kan bijvoorbeeld door samenwerking met de universiteit en het UMC St. Radboud.GroenLinks Nijmegen vraagt het college van Burgemeester en Wethouders in gesprek te gaan met MSD, UMC St. Radboud en de universiteit om de kennis van het onderzoek naar medicijnen te behouden voor deze regio.
Gezondheidszorg is een van de speerpunten van het economisch beleid van de gemeente.

Bron: De Weekkrant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen