Hans Kortlever ongeloofwaardig als een pleitbezorger voor de Osse zaak

Array

Hans Kortlever noemt zichzelf een pleitbezorger voor de Osse zaak, maar staat bijna een maand na het officieel bekend maken van de massaontslagen in Oss steeds meer alleen. Het personeel neemt het hem bijvoorbeeld kwalijk dat hij niet persoonlijk bereid is naar hun grieven te luisteren. En de MSD-directeur weigert petities in ontvangst te nemen en is hij afwezig tijdens debatten of manifestaties. De lijnen met de directie in Oss waren, tot Kortlever kwam, kort maar nu wordt de fabriek van afstand geleid vanuit Haarlem. Kortlever mist de feeling met de werkvloer doordat hij maar één of  twee dagen per week in Oss zit. En het feit dat in het geheim delen van het bedrijf te koop  worden aangeboden hebben veel kwaad bloed gezet, zo blijkt uit een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad.

Zelfs de Osse burgemeester Herman Klitsie zet vraagtekens bij de rol van Kortlever in de Taskforce die – als goedmaker voor de vele ontslagen – de haalbaarheid van een Life Science Park in Oss onderzoekt. Kortlever verwachtte met tientallen miljoenen voor een lifesciencepark en een reeds eerder afgedwongen sociaal plan de ergste tegenstand onder het personeel te kunnen beteugelen. Het tegendeel is het geval. Het verzet in Oss wordt met de dag groter, terwijl het vertrouwen in Kortlever afneemt.

Alleen al het gegeven dat Kortlever zich verzet blijkt te hebben tegen vertegenwoordiging van het personeel in de Taskforce, heeft voor veel wantrouwen en woede bij het personeel geleid. Het lijkt een kwestie van tijd dat Kortlever het voorzitterschap zal moeten overdragen aan een onafhankelijk voorzitter.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen