Budgethouders die al voor 1 juli 2010 pgb hadden niet op de wachtlijst

Array

Per Saldo heeft bereikt dat een herindicatie altijd moet aansluiten op de voorgaande indicatie. Hierdoor komen budgethouders bij wie de datum van het oude indicatiebesluit niet aansluit bij de datum van het nieuwe indicatiebesluit niet meer op de wachtlijst. Door het ‘gat’ dat tussen de data was ontstaan, stonden deze mensen ineens op de wachtlijst omdat zij als nieuwe budgethouder werden gezien.
Uit de meldactie van Per Saldo blijkt dat ook budgethouders die al voor 1 juli 2010 een pgb hadden op de wachtlijst zijn geplaatst. Door wachtlijsten en traagheid van o.a. Bureau Jeugdzorg moeten budgethouders soms lang wachten op hun herindicatie. Ook het herbevestigen van de diagnose duurt soms erg lang.  Daarnaast geven sommige budgethouders ook toe dat zij zelf hun herindicatie te laat hebben aangevraagd. Hierdoor staan nu tientallen budgethouders ineens op de wachtlijst. Per Saldo vindt dit onterecht omdat minister Klink met de wachtlijst alleen nieuwe budgethouders wil uitsluiten. Per Saldo heeft dit aangekaart bij verschillende partijen. Het College voor Zorgverzekeringen heeft daarop de juiste procedure op papier gezet.

Bureau Jeugdzorg en het CIZ  moeten de vervolgindicatie nu laten aansluiten op de voorgaande indicatie indien:

A. het gaat om voortzetting van de geïndiceerde zorg
B. vaststaat dat de budgethouder daarop is aangewezen
C. de budgethouder deze zorg ook al daadwerkelijk heeft ontvangen en ingekocht met een pgb

Heeft u te maken met een herindicatie en voldoet u aan bovenstaande criteria, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met uw bureau jeugdzorg of het CIZ.

Bron: PerSaldo

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen