Afdeling MCA na brand over vier weken weer open

Array
In Medisch Centrum Alkmaar is maandagochtend 16 augustus een kleine brand ontstaan in een kamer op de verpleegafdeling psychiatrie (161), onderdeel van GGZ Noord-Holland Noord. Na de melding is direct actie ondernomen. Hulpverlening was snel ter plaatse en de brand was direct onder controle. Er is niemand gewond geraakt.
Rookontwikkeling
Er was geen direct gevaar voor omliggende afdelingen. De rookontwikkeling was zodanig dat de bovenliggende afdelingen moesten worden ontruimd. De patienten zijn zonder problemen naar andere verpleegafdelingen gebracht. Het gaat om 44 patienten.
Patientenzorg
De patientenzorg ondervindt nagenoeg geen hinder. Van een kleine groep patienten is de behandeling uitgesteld naar de middag. Deze en de geevacueerde patienten krijgen de benodigde nazorg. Spreekuren en operaties ondervinden geen hinder.
Oorzaak
De brand is ontstaan in een afgesloten kamer die momenteel niet in gebruik is. In deze ruimte bevonden zich geen personen. Uit technisch onderzoek van de recherche is naar voren gekomen dat de brand is ontstaan in de daar aanwezige rookreiniger. Nader onderzoek moet uitsluitsel geven wat de oorzaak is.
Schade
De schade bestaat voornamelijk uit roet, water en rooklucht. Schoonmaakwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. De verpleegafdeling psychiatrie van de GGZ Noord-Holland Noord kan naar verwachting over vier weken weer in gebruik worden genomen. Er worden passende maatregelen getroffen voor de geevacueerde patienten. Deze patienten worden overgeplaatst naar andere klinieken binnen de GGZ Noord-Holland Noord. De twee bovengelegen verpleegafdelingen worden deze week weer in gebruik genomen. Deze patienten zijn tijdelijk ondergebracht op andere verpleegafdelingen binnen het MCA.
Bron: MCA
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen