EYE-ME: apparaat met iPhone-applicatie om ECG’s te maken

EYE-ME, een apparaat om met je iPhone een ECG te kunnen maken komt half november op de markt komt en wordt tijdens de Medica-beurs in Düsseldorf zal worden gelanceerd.

Vanaf half november is het mogelijk om met de kleine accessoire Eye-Me zelf een hartfilmpje (ECG) te maken om die daarna door te sturen naar de specialist of huisarts. De prijs van de accessoire en bijbehorende de app komt rond de 170 euro te liggen. ‘Het apparaatje is zo groot als een hockeypuck’, vertelt Frank Raymakers van Medical Marketing Berlin tegen Bright.

Gebruikers plaatsen hun duimen op sensoren. Een geluidje en lampje geven aan als de opname klaar is. De resultaten slaat hij op een intern geheuegn op en zijn via een kabeltje naar de telefoon te sturen. Eye-Me komt behalve voor de iPhone ook beschikbaar voor Android en Windows-pc’s. De applicaties sturen de gegevens door naar een centrale server.

Volgens de ontwikkelaars geeft het hartdiagram medisch specialisten een betrouwbare eerste indicatie. Het is ook mogelijk om de EYE-ME op een desktopcomputer aan te sluiten, waarbij je meerdere contactpunten op je lichaam bevestigt. Het systeem is een draagbare en mobiele oplossing om een electrocardiogram (ECG) te maken, ook voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om regelmatig bij de dokter langs te gaan.
Bron: iPhoneclub.n en Bright

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen