Fysiotherapeuten Zorggroep Almere helpen cliënten nu ook online

Clienten van fysiotherapeuten van Zorggroep Almere kunnen voortaan ook internet gebruiken om aan hun herstel te werken. In Fysio Online op www.zorggroep-almere.nl vinden ze alle informatie over hun klacht. In filmpjes worden oefeningen en algemene dagelijkse handelingen voorgedaan.
Fysio Online is een aanvulling op de fysiotherapie-behandeling. Doel ervan is een beter herstel door een betere informatievoorziening. Uit landelijk onderzoek blijkt namelijk dat van de informatie die de fysiotherapeuten mondeling aan hun clienten geven maar 20 procent blijft hangen. Met Fysio Online kan de client thuis alle informatie over 31 klachtenbeelden rustig bekijken. In ca. 200 filmpjes worden alle relevante handelingen en oefeningen nauwgezet voorgedaan. De getoonde handelingen varieren van bureauwerk tot tuinonderhoud. Bij de oefeningen gaat het om ondermeer oefeningen om de beweeglijkheid te vergroten, krachtoefeningen en ontspanningsoefeningen.

Filmpjes exclusief voor clienten
De filmpjes op de website zijn exclusief geproduceerd door en voor Zorggroep Almere. Om de filmpjes te kunnen bekijken moeten clienten inloggen op de website. De fysiotherapeuten geven hun clienten informatie mee hoe zij met hun Zorggroep-account kunnen inloggen of hoe zij hiervoor een account kunnen aanvragen.

Onderzoek naar effect
Het concept Fysio Online is uniek. Nog nergens anders wordt internet zo breed ingezet als onderdeel van de fysiotherapie-behandeling dan bij Zorggroep Almere. Voor de fysiotherapie-branche is het van groot belang te weten wat het effect van online ondersteuning is op het behandelresultaat. Om dit te meten heeft de Universiteit van Twente aan Fysio Online een onderzoek gekoppeld. Dit onderzoek wordt gesubsidieerd door het Koninklijk Nederlands Genootschap van Fysiotherapeuten. Clienten van de fysiotherapeuten van Zorggroep Almere kunnen bijdragen aan het onderzoek. Meer informatie hierover krijgen ze van de fysiotherapeut.

Bron: Zorggroep Almere

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen