Logica maakt iPhone-app voor artsen

Logica heeft een applicatie voor de iPhone of iPad ontwikkeld waarmee artsen snel informatie kunnen opzoeken over reanimatie en geneesmiddelen. Dat maakte Logica vrijdag bekend zonder financiele details te noemen.

Het programma helpt onder meer bij het berekenen van de juiste dosering van medicijnen en bevat protocollen voor reanimatie. Ook is er een metronoom voor het oefenen van een hartmassage op het juiste tempo. De app is ontwikkeld in samenwerking met Guido de Rooij, anesthesioloog en arts op de traumahelicopter.

Volgens Logica zijn er voor de iPhone tot nu toe weinig specifiek professionele programma’s ontwikkeld. Het bedrijf denkt dat deze markt sterk zal groeien.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen