Raad van Toezicht JBZ schenkt muurschildering aan kinderafdeling Home

Array

De leden van de Raad van Toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben besloten 10% van hun jaarvergoeding over te maken aan de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het geld gaat besteed worden aan het opvrolijken van de nieuwe kinderafdeling door middel van een muurschildering. Voorzitter van de Raad van Toezicht Theo de Raad:” Ik verheug mij al bij het zien van de kinderlach die zeker bijdraagt aan een voorspoedig herstel.”

Wervingsstrategie
De fondsenwerving binnen en buiten het ziekenhuis begint steeds beter op gang te komen. Eerder besloot de Raad van Bestuur een belangrijke donatie te doen en ook door de medisch specialisten is al een flink bedrag ingezameld. Sommige medewerkers hebben aarzelingen bij het werven van fondsen voor in hun ogen vaak essentiele voorzieningen. De harde werkelijkheid is echter dat de overheidsfinanciering terugloopt en dat het steeds belangrijker wordt om ook andere financieringsbronnen aan te boren. Het bestuur van de Stichting hanteert daarbij een meersporenbeleid. Het bestuur streeft naar het verkrijgen van grote bedragen bij een klein aantal bedrijven en vermogende particulieren. Door het grote publiek te betrekken wordt gehoopt op een groot aantal kleine bedragen, die samen ook tot een groot bedrag kunnen leiden.

Voorbeeldgedrag
Voorbeeldgedrag van bestuur, medisch specialisten en medewerkers is belangrijk voor een positieve houding van de externe gevers. Als die zich niet in zouden zetten, is het brede publiek ook niet zo gemotiveerd. Dat is de reden dat ook medewerkers benaderd worden in het kader van de fondsenwerving. Het netwerk van medewerkers kan helpen het aantal vrienden uit te breiden. Op dit moment kent de Stichting zo’n 220 Vrienden. In het najaar start een ledenwervingsactie – ook onder medewerkers – om dit aantal verder uit te breiden.

Voor meer informatie over de vriendenstichting kunt u terecht bij Ank Mulder of Trudy Lemmers, 073 699 24 77 of [email protected].

Recente artikelen