Achmea en Agis willen zelf AWBZ uitvoeren

Array

De uitvoering van de Awbz is in handen  van regionale zorgkantoren. Dit is makkelijk voor de zorgaanbieders, maar blijkt voor de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg niet ideaal. Een groot probleem  is het schot tussen de Zorgverzekeringswet en de Awbz. Wie nu bijvoorbeeld getroffen wordt door een beroerte, heeft te maken met twee gescheiden instanties, te weten een zorgverzekeraar en een zorgkantoor. Dat zorgkantoor heeft geen concurrentie.Patienten die niet tevreden zijn, kunnen niet overstappen naar een ander zorgkantoor. De zorginkoop door zorgkantoren is daarom nauwelijks tot ontwikkeling gekomen.

Om deze reden pleit AGIS Achmea ervoor dat de zorgverzekeraars zowel Zvw als Awbz zorg regelen. Patient en professional ervaren de uitvoering van deze wetten dan niet meer als een doolhof. Al deze informatie staat in een prachtige, vier kleuren brochure Van Zorg Verzekerd van Achmea AGIS, die in juli uitkwam onder leiding van AGIS directeur zorg Rieta van Staalduine en senior manager zorg Achmea Margreeth Kasper. De brochure is de bewerking van het Visiedocument AWBZ van Achmea AGIS, dat eerder dit jaar gereed kwam. Ik kon de openbare brochure niet op het internet vinden. Ik kreeg hem in hard copy deze week van genoemde Rieta van Staalduine.

Guus Schrijvers


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen