Weer bod van Sanofi op Genzyme

Array

De Franse farmaceut Sanofi-Aventis heeft zondag een nieuw bod uitgebracht van 18,5 miljard dollar (14,5 miljard euro) in contanten op het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Genzyme. Eerder sloeg Genzyme een vergelijkbaar bod van de Fransen af. Bronnen rond de zaak speculeerden al op een nieuw bod van Sanofi.
Het bod bedraagt 69 dollar per aandeel, evenveel als een maand geleden. Toen sloeg Genzyme het bod af omdat het te laag was. Analisten hadden gedacht dat Sanofi nu een hoger bod zou doen om Genzyme te paaien.

Sanofi liet zondag weten alle mogelijkheden open te houden om de overname van Genzyme succesvol af te ronden. Daartoe behoort ook een vijandige overname. Analisten denken echter dat Sanofi-topman Christian Viehbacher dat niet wil omdat hij geen risico’s wil nemen. Genzyme kampt met problemen in de fabrieken waardoor een gebrek aan medicijnen ontstaat. Dat kan tot onverwachte extra kosten leiden.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen