Zaak MSD Organon vs OR morgen op de rol bij Ondernemingskaer

Array

Maria van der Hoeven bekijkt aktie-shirts tijdens bezoek aan MSD Organon


Personeel MSD /Organon zal OR uitzwaaien
Donderdag dient de zaak van de ondernemingsraad van Organon tegen het ontslag van ruim 2000 werknemers van MSD. Het personeel zal net als de bonden, de OR delegatie die morgen naar Amsterdam gaat een hart onder de riem steken. De OR zal morgen massaal worden uitgezwaaid om hiermee onze steun te betuigen en ze succes te wensen.

Morgen, donderdag 2 september, om 9.30 uur vertrekt de OR delegatie vanaf de Blauwe Wand naar het station.

De rechtszaak van de ondernemingsraad (or) van Organon, die zich buitenspel voelt staan bij het door moederbedrijf MSD aangekondigde massaontslag, dient op 2 september. Volgens Irene de Brouwer, de advocate van de or, heeft de Ondernemingskamer ingestemd met een versnelde procedure: ,,Het is te vergelijken met een kort geding.”

De ondernemingsraad (OR) van Organon stapte naar de Ondernemingskamer, omdat moederbedrijf MSD de OR niet om advies heeft gevraagd over het massaontslag bij het farmaciebedrijf in Oss. De ondernemingsraad maakte donderdag bekend dat hij aan de Ondernemingskamer in Amsterdam zal vragen het besluit terug te draaien. De ondernemingsraad (OR) heeft directeur Kortlever laten weten niet blij te zijn met de ontwikkelingen. Er zouden besluiten genomen kunnen worden, vóórdat er een officieel advies over de reorganisatie is gegeven. Dat is ook al gebeurd bij het besluit over de sluiting van de afdeling onderzoek en ontwikkeling. De OR stapt daarom naar de Ondernemingskamer die het besluit voor het massaontslag zou moeten dwarsbomen.

De raad van commissarissen van Organon is evenals de or gepasseerd, zegt president-commissaris Paul Brons. Inmiddels heeft de raad zich bij de directie uitgesproken tegen het massaontslag. Volgens de adviseur van de raad van commissarissen, Peter Wakkie, is gehandeld in strijd met de wet.

De raad van commissarissen spant geen rechtszaak aan. Volgens Irene de Brouwer trekken de or en de raad juridisch samen op.

Ook MedicalFacts wenst de OR heel veel succes toe en hopen we dat ze met goed nieuws weer terug naar Oss komen.
Na maanden van protest tegen het dreigende massaontslag zijn de werknemers van Organon nog steeds strijdbaar. Dat bleek woensdagavond tijdens het Vierde Beeld-festival in het centrum van Oss. Tussen de smartlappen door kreeg het personeel ruimte om op het podium hun protestlied te laten horen.

Het speciale ‘Janklied’ is door een medewerker van MSD (het voormalige Organon) geschreven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen