High Five voor het Maasstad Ziekenhuis

Array

Maasstad Ziekenhuis apetrots op positie AD Ziekenhuis Top 100
Het Maasstad Ziekenhuis is dolblij met de vijfde plaats in de jaarlijkse AD Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis eindigde dit jaar als beste hospitaal in de regio Rijnmond. Een mooie waardering én een stimulans om het goed te blijven doen voor onze patienten, zegt directeur Paul Smits. De AD Ziekenhuis Top 100 is vanochtend, zaterdag 4 september, gepubliceerd.

Het jaar 2009 was een goed jaar voor het grootste ziekenhuis op Zuid. Met man en macht is gewerkt om het de patienten uit Rotterdam en omgeving beter naar hun zin te maken. Wachtlijsten voor poliklinieken werden weggewerkt, spreekuren werden patientvriendelijker ingericht, patienten kregen meer regie over hun behandeling en zij kunnen terecht op een overzichtelijke website. Patienten die zijn opgenomen in het ziekenhuis kunnen daarbij sinds een jaar smullen van gerechten uit de Wereldkeuken.

Ook investeerde het ziekenhuis in patientvriendelijker medische behandelingen: zo wordt sinds vorig jaar gewerkt met een Da Vinci Robot, waarmee kijkbuisoperaties aan prostaat, nieren en baarmoeder kunnen worden uitgevoerd. Volgens directeur Smits hebben deze en vele andere inspanningen ertoe geleid dat steeds meer patienten voor het Maasstad Ziekenhuis zijn gaan kiezen.

Smits is trots op zijn 3000 medewerkers: ,,Ik heb in 2004, toen ik hier kwam werken, gekscherend gezegd: in 2010 staan we in de top 10. Maar dat we nu al op vijf staan, heeft ons verrast. We hebben ons voorgenomen om  het elke dag een beetje beter te doen. Dat meten we ook met grote regelmaat. Met een patienttevredenheidsonderzoek, maar ook met verschillende tevredenheidsmetingen onder medewerkers.’’

Het ziekenhuis, dat in maart 2011 verhuist naar een prachtig nieuw ziekenhuis naast NS-station Lombardijen, stond in 2007 nog op de 84e plaats, in 2009 werd de 35e plaats bereikt. ,,Een hoge positie in de Top 100 is geen doel op zich, maar het voelt wel als een mooie waardering én een stimulans om dag en nacht aan de slag te blijven om het goed te doen voor onze patienten.’’

Vanaf maandag 6 september staat de nieuwe AD Ziekenhuis top 100 2010 online.

Recente artikelen