Jeroen Bosch Ziekenhuis teleurgesteld over 74ste plaats in AD Ziekenhuis Top 100

Array

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat op de 74ste plaats in de zevende AD Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis is hier teleurgesteld over. De verbeterpunten zijn bij het ziekenhuis bekend en het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat hard aan de slag om haar resultaten te verbeteren. Het doel is om weer terug te keren in de top 20 en daar te blijven.

Bestuursvoorzitter Willy Spaan: ‘De score betekent niet dat we over het geheel slecht scoren. Sterker nog; het Jeroen Bosch Ziekenhuis is in zijn totaliteit juist aan het verbeteren. Onze insteek is uiteraard om in de volle breedte van de prestatie-indicatoren goed te scoren en weer terug te keren in de top 20. De tweede plaats van twee jaar geleden mag geen uitschieter worden.’

Complimenten Inspectie voor de Gezondheidszorg

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis verhuist komend voorjaar naar een compleet nieuw en modern gebouw. Willy Spaan: ‘Deze overgang creeert extra kansen en is een impuls voor onze medewerkers die zich dag in, dag uit inzetten voor onze patienten.’ Bij alle inspanningen ter verbetering van de zorg, voelt het Jeroen Bosch Ziekenhuis zich gesteund door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Eerder dit jaar kreeg het ziekenhuis nog complimenten van de IGZ over de wijze waarop het ziekenhuis een veiligheidsmanagementsysteem invoert om de patientveiligheid in de praktijk te garanderen.

Patientenoordeel
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis vindt het patientenoordeel belangrijk, zij geven het ziekenhuis gemiddeld een 7,3. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is continu actief op zoek naar feedback van  patienten. ‘Wij willen leren van ervaringen van onze patienten, zodat wij onze zorgverlening steeds verder kunnen verbeteren,’ aldus Willy Spaan.

Prestatie-indicatoren
De prestatie-indicator inzet van ICT is een bekend verbeterpunt voor het ziekenhuis. Er wordt momenteel gewerkt aan de implementatie van een modern elektronisch patientendossier. Volgend jaar wordt dit in gebruik genomen.

Ook presteert het Jeroen Bosch Ziekenhuis niet goed op de prestatie-indicator ‘het aantal heroperaties in verband met een lekkende dikke darm’. Dit aantal is inmiddels al aan het verminderen.

Het ziekenhuis scoort eveneens minder goed op de prestatie-indicator tijdig toedienen van medicatie bij patienten met een herseninfarct. Dit proces heeft wel de volle aandacht; de processen worden geoptimaliseerd, zodat de medicatie vaker binnen een uur na aankomst in het ziekenhuis gegeven kan worden. De eerste halfjaarcijfers van 2010 laten een verbetering zien van 10% ten opzichte van 2009. Met het oog op de nieuwbouw wordt de logistiek rondom de patient met een herseninfarct zo georganiseerd dat dit proces vlekkeloos kan verlopen. Tot slot, blijft de score rondom hartfalen achter bij de norm. Dit heeft de volledige aandacht van de cardiologen.

Recente artikelen