Attent wonen welzijn kiest voor ECD ResidentWeb

Array

Attent wonen welzijn zorg heeft als ECD oplossing gekozen voor ResidentWeb van Technology To Serve (TTS). De organisatie is tot deze keuze gekomen na een uitgebreid selectietraject. April 2009 is gestart met een projectteam, waarin verschillende disciplines vertegenwoordigd waren. Eerst is gestart met het vaststellen van de wenselijke werkprocessen. Aan de hand hiervan zijn eisen en wensen ten aanzien van het te selecteren ECD opgesteld. Deze eisen en wensen zijn onderdeel geworden van het programma van eisen, welke onderdeel vormde van de offerteaanvraag. In de offerteronde is gestart met 7 leveranciers. Na de offerteronde zijn er 3 overgebleven. Deze hebben allen aan de hand van een door Attent opgestelde ‘Proof of Concept’ een presentatie gegeven. Bij die presentatie zijn 25 functionarissen met diverse achtergrond betrokken geweest. Tenslotte hebben zij mede de keuze gemaakt om van 3 naar 1 leverancier terug te gaan. Residentweb is als beste uit de verf gekomen, met name de gebruikersvriendelijkheid  en intuïtiviteit van het pakket sprak aan. Tenslotte hebben 40 eindgebruikers de mogelijkheid gekregen om het systeem door te testen. De testfase was de laatste fase van het selectietraject. De beoordelingen uit de testfase zijn meenomen in het definitieve besluit om voor Residentweb te kiezen. Nu, bijna anderhalf jaar later, zal worden gestart met de implementatie van het ECD. Danielle Kuijpers, projectleidster ECD; “Met Residentweb zullen we op korte termijn de basisadministratie van Attent wonen welzijn zorg inrichten ter voorbereiding van het AW319 declaratiebericht. De clientadviseurs kunnen dan, op basis van de zorgvraag, op maat gesneden zorgarrangementen voor clienten opstellen en wachtlijsten beheren. De clientenadministratie zal de mutaties verwerken en er is een applicatiebeheerder aangetrokken om het ECD te gaan beheren. Het doel is om alle disciplines met ResidentWeb te laten werken, zodat het primaire zorgverleningproces optimaal wordt ondersteund”.

ResidentWeb
ResidentWeb is ontworpen en ontwikkeld door TTS, gevestigd in ’t Harde.  TTS ontwikkelt webbased softwareoplossingen voor zorginstellingen met als doel clientlogistieke en zorginhoudelijke processen te stroomlijnen. Hugo Tolsma, directeur  van TTS: “  Het voordeel van onze volledig webbased oplossing is dat de organisatie zich geen zorgen hoeft te maken over veiligheid en betrouwbaarheid en zich kan focussen op haar kernactiviteiten, de zorg en dienstverlening. Hierin zal ResidentWeb ook volledig ondersteunen.    Attent is een van de eerste gebruikers van het multidisciplinaire Behandelaarsdossier wat onlangs ontwikkeld is en aansluit op  de Zorgleefplan – methodiek . Het is een prachtige uitbreiding op het huidige digitale zorgdossier.”

Attent Wonen Welzijn Zorg
Attent wonen welzijn zorg is een organisatie met een maatschappelijke doelstelling. Het beleid is gericht op het bieden van optimale en verantwoorde kwaliteit van zorg en dienstverlening aan onze clienten en het op verantwoorde wijze omgaan met de ter beschikking gestelde middelen. De vraag van de client is daarbij leidend. Attent stelt zich tot doel de kwaliteit van het leven van de client te ondersteunen op een manier die bij de individuele situatie van de client past en zo veel mogelijk maatwerk te leveren.

TTS Technology To Serve
TTS startte in 2007 met de ontwikkeling van het Elektronisch Clienten Dossier als een pilot project Zorgleefplan in het ECD van Actiz en het ministerie van VWS. ResidentWeb is inmiddels bij meer dan 30 zorgaanbieders uit de VV&T, GZ en GGZ in gebruik genomen. Naast het ECD biedt het bedrijf consultancy- en detacheringdiensten aan.  De focus van het bedrijf ligt op het primaire proces van clientadministratie, zorgregistratie en productieverantwoording.

Recente artikelen