Wereldrecordpoging Global Illuminations Initiative, onderdeel van de Breast Cancer Awareness Campagne

Array

Ook Nederland zal bijdragen aan een wereldwijde recordpoging leveren, die vermeld zal worden in het Guinness Book of World Records. In Nederland zal de Westerkerk op donderdag 30 september om 20.30 uur roze verlichten en daarmee de schijnwerpers richten op oktober als de Breast Cancer Awareness maand.

De Westerkerk is een van de 40 monumenten wereldwijd die roze verlicht worden  in een poging een plaats te veroveren in het Guinness Book of World Records. Het hoogtepunt van deze campagne is het moment waarop Evelyn H. Lauder (Senior Corporate Vice President van The Estée Lauder Companies) en Elizabeth Hurley (woordvoerster van Estée Lauder en ambassadrice van de campagne) de schijnwerpers op het wereldberoemde Empire State Building in New York inschakelen.
De verlichting van het Empire State Building is de kroon op het zogeheten Global Illuminations Initiative, onderdeel van de Breast Cancer Awareness Campaign (BCA-campagne) van Estée Lauder Companies. Met deze actie krijgt het Guinness Book of World Records zelfs een compleet nieuwe categorie: “Meeste monumenten die binnen 24 uur voor een goed doel worden verlicht.” Voor de BCA-campagne heeft Estée Lauder zich al verzekerd van de deelname van meer dan 40 overbekende gebouwen in alle delen van de wereld, van kasteel Schönbrunn in Oostenrijk, de Taj Mahal Palace & Tower Hotel in India en de Kuala Lumpur Tower in Maleisie tot het Rockefeller Center in New York en natuurlijk de Westerkerk in Amsterdam.

De wereldrecordpoging begint op donderdag 30 september in Australie, met de verlichting van Federation Square, de National Library of Australia, het oude en het nieuwe parlementsgebouw, Questacon (het nationale centrum voor wetenschap en technologie), Black Mountain Tower, het stadhuis van Brisbane en het Currumbin Wildlife Sanctuary. Vervolgens gaat ook op tal van andere plekken wereldwijd het licht aan, culminerend in het moment op 1 oktober waarop Evelyn Lauder en Elizabeth Hurley samen de schakelaar omzetten en het Empire State Building in New York dompelen in een zee van roze licht.

Voor het instellen van de nieuwe recordcategorie moeten minimaal 24 vooraf goedgekeurde monumenten ten minste 10 minuten lang roze worden verlicht, binnen 24 uur.

In 2000 lanceerde Estée Lauder Companies de eerste versie van het Landmarks Illumination Initiative, om door middel van het verlichten van allerlei beroemde gebouwen wereldwijd de aandacht te vestigen op de bestrijding van borstkanker. Alles bij elkaar zijn sindsdien al 534 unieke monumenten in het licht gezet, waarvan ruim 200 alleen al in 2009.

In Nederland wordt de verlichting dit jaar mede mogelijk gemaakt door Philips.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen