Ledenraad LHV in teken bekostiging en concurrentie (NMa)

Array

De vergadering van de LHV-ledenraad op dinsdagavond 28 september stond in het teken van de huisartsenbekostiging en concurrentie. Onderwerp van gesprek waren de diverse gesprekken die de LHV voert met externe partijen.

Bekostiging 2011: paar hobbels, maar waarschijnlijk geen problemen van betekenis
In de brief van het bestuur die u onlangs per post hebt ontvangen, is beschreven wat de stand van zaken is met betrekking tot de bekostiging voor 2011. Anders dan wat voor diverse andere beroepsgroepen geldt, heeft de minister geen plannen om op de huisartsenzorg te gaan bezuinigen. Dit betekent dat we geen verlagingen van de tarieven hoeven te verwachten als gevolg van de problemen met de overheidsfinancien. Theoretisch kan het nieuwe kabinet nog roet in het eten gooien, maar omdat we daarvoor geen signalen hebben, achten we de kans daarop beperkt.

Bron: LHV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen