A.Vogel gaat griepmetingen doen via Twitter

0
325

A.Vogel en Twirus.com zijn een gezamenlijke online griepmeting gestart via Twitter. Sinds 1 september monitoren de twee partijen alle berichten over griep en verkoudheid op de website.
Met de kennis die de partijen hopen op te doen vanuit de tweets, willen A.Vogel en Twirus.com een actuele griepmeting bieden, die laat zien welke trend zich op dat moment voordoet.

Om een actueel beeld van griepklachten te weergeven worden alle tweets over de top tien griep- en verkoudheidgerelateerde klachten gevolgd en in een grafiek weergegeven.

Hoe betrouwbaar is deze Online Griepmeting? Niet betrouwbaar, aangezien alle actieve Twitteraars in Nederland in de gaten worden gehouden. Het is zeer eenvouding om de griepmeting te misleiden door het woordje ‘griep’ of ‘verkoudheid’ te tweeten zonder dat er sprake is van deze verschijnselen. Daarnaast houdt de grafiek niet rekening met het stijgende aantal Twitteraars. Stel, in december zitten twee keer zoveel mensen op Twitter, dan is de kans groter dat meer mensen twitteren over griep en verkoudheid.

De makers erkennen dat er nog wat kinderziekten in de digitale griepmeting zitten. Ondanks alles denken A.Vogel en Twirus.com een redelijke meting te kunnen presenteren.

Bron: A.Vogel & MedicalFacts

Vorig artikelTraumachirurg Han Boxma neemt afscheid van het Maasstad Ziekenhuis
Volgend artikelDerbystar steunt Pink Ribbon
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.