Indicatiestelling ook aan de orde op 7 april 2011

Array

Op vrijdag 7 april 2011 vindt het jaarlijkse congres over recente ontwikkelingen in de indicatiestelling voor de AWBZ plaats. Dit jaar namen aan dit congres 350 personen deel. Het Julius Centrum verwacht dat aantal ook op 7 april 2011, mede omdat het congres op 7 april ook een overzicht biedt van vormen van indicatiestelling voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Zoals de meeste lezers wel weten, indiceert de WMO voor huishoudelijke hulp en hulpmiddelen. Welnu, Teun van der Linden is directeur van het WMO kantoor te Eindhoven dat voor circa 100 gemeenten de WMO indicatiestelling uitvoert. Sommige gemeenten gebruiken nog de oude AWBZ richtlijnen, andere ontwikkelden nieuwe indicatiecriteria en –procedures.

Van der Linden biedt op het congres van 7 april een overzicht van wat hij tegenkomt. Ook van de zijde van het Centrum Indicatiestelling Zorg –dat ook bij  WMO indicatiestelling van vele gemeenten betrokken is- komt een overzicht. Noteer alvast de datum van 7 april. Meer informatie over genoemd WMO kantoor vind u op www.wmokantoor.nl

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen