Boekhouden rond de dood

Array

Stijgende kosten gezondheidszorg: boekhouden rond de dood
In KRO Brandpunt was 16 oktober jl. een reportage te zien over de stijgende kosten van de gezondheidszorg die bijna niet meer op te brengen zijn. Waar ligt de grens? De uitgaven in de gezondheidszorg stijgen explosief en zijn op termijn, als er niets gebeurt, niet meer op te brengen. Aan de behandeling en zorg van bijvoorbeeld kankerpatienten wordt nu twee keer zoveel uitgegeven als tien jaar geleden, deels door peperdure medicijnen. Een nieuw medicijn tegen darmkanker kan het leven van een patient met enkele weken verlengen, maar dat kost wel 20.000 euro. Hoe lang kan en wil de maatschappij die kosten dragen? Waar ligt de grens en wie bepaalt die? In KRO Brandpunt een reportage over een discussie die niemand wil voeren, maar onontkoombaar is.

Het gaat in de discussie niet alleen om een budgettaire kwestie. Sommige mensen grijpen alles aan in de hoop op extra tijd. Maar wat als die extra tijd geen reele optie is? Zijn mensen dan niet meer gebaat bij het krijgen van de mogelijkheid om het leven af te sluiten?

KRO Brandpunt – Stijgende kosten gezondheidszorg: boekhouden rond de dood (vanaf 15.00 minuten)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen