Inschrijving gestart voor Zorgpadencongres op 28 januari 2011

Array

In elk ziekenhuis draaien gemiddeld tien projecten gericht op de verbetering van de logistieke organisatie. Soms probeert men de afspraaktermijn voor de poli’s te bekorten van enkele weken tot enkele dagen of men wil een Acute Opname Afdeling realiseren voor alle acute patienten ongeacht hun aandoening. Dan weer is alle energie erop gericht om sneller met een behandeling te kunnen beginnen of om een patient in één dag te diagnosticeren in een one-stop-shop.

Maar ook klinisch zijn projectleiders, professionals en managers druk in de weer. Is de spoedeisende zorg bij pijn op de borst te versnellen? Is er een betere voorspelling te geven van de dagoperatie en de planbare klinische operaties? Is het herstel te versnellen en daardoor de klinische ligduur te verkorten? Lukt het dan om de zorg te bieden op een wijze waarbij de kosten beneden het geldende DBC tarief kunnen blijven? Want daar gaat het toch vaak om: is het echt waar en verhoogt een zorgpad de kwaliteit van zorg en verlaagt het de kosten?

Over al deze recente logistieke ontwikkelingen gaat het congres Zorgpaden in ziekenhuizen, dat op vrijdag 28 januari 2011 plaatsvindt op de Universiteit Utrecht. Negentien workshops, drie plenaire inleidingen en één beleidsdebat vinden er plaats. De meeste workshops worden gevuld door auteurs van Het Zorgpadenboek, dat op die dag uitkomt. Zij vertellen hun ervaringen met vele verschillende zorgpaden. Vier workshops betreffende de theorie van de zorgpaden, het evalueren, het concept focus factory ziekenhuis en het accrediteren  van zorgpaden.

De plenaire inleiders gaan in op de verhouding van richtlijnen en zorgpaden (AMC hoogleraar  Jan Swinkels), uitkomsten van zorgpaden (CZ adviseur en arts Nicolette Huiskes) en de betekenis van zorgpaden voor zorgverzekeraars (ZN directeur zorg Tony Lamping)  Het beleidsdebat geeft antwoorden van de deelnemers, de sprekers en  de workshopinleiders op de vraag: hoe kunnen VWS, NZA, Zorgverzekeraars, DBC Onderhoud en het CVZ hun regelgeving zo aanpassen, dat deze ziekenhuizen uitnodigt en aanspoort om meer zorgpaden in te richten.  Wilt u uw kennis over zorgpaden in één dag opfrissen? Wilt u uw ervaringen delen met andere professionals en managers? Wilt u nieuwe kennissen opdoen? Kom dan naar dit congres. Surf naar www.unitzorginnovatie.nl, klik door op ?komende congressen?, lees de brochure en stuur het inschrijfformulier terug.

Guus Schrijvers


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen