Martini Ziekenhuis reikt Gastvrijheidsprijs uit

Array

Een vaste gastheer of -vrouw op de verpleegafdeling; dit idee ontving vanmiddag in het Martini Ziekenhuis de Gastvrijheidsprijs 2010. Deze host begeleidt patienten die worden opgenomen naar de afdeling, verleent hand- en spandiensten, alles om hun verblijf op de afdeling en in het ziekenhuis te veraangenamen.

Jaap Meijering, voorzitter van de Clientenraad van het Martini Ziekenhuis en lid van de commissie voor de prijs, is een warm voorstander van dit soort initiatieven: ‘Ik zie dat gastvrijheid leeft onder de medewerkers van het ziekenhuis, de prijs is een stimulans om door te gaan met nieuwe initiatieven. En dit is daar een mooi voorbeeld van.’

Patientgericht
De verpleegafdelingen Orthopedie en Neurochirurgie zijn de gezamenlijke afzender van het plan. Beide afdelingen hebben al geexperimenteerd met de gastheer/gastvrouw, en het bevalt zo goed dat het een inzending waard bleek. Bovendien voldeed het aan de gestelde criteria: toepasbaar op meerdere afdelingen, patientgericht en gastvrijheid bevorderend, betaalbaar en van toepassing in de zorg. De prijs – 1000 euro voor de uitvoering en een bijzonder beeld – is uitgereikt in de Week van de Gastvrijheid die momenteel in het Martini Ziekenhuis plaatsvindt.

Bron: Martini Ziekenhuis

Recente artikelen