Meer inzicht in ziekte voor verzekerden Zilveren Kruis

Array

Verzekerden van Zilveren Kruis kunnen vanaf deze week via de site van de verzekeraar gratis een Zorgboek van Stichting September aanvragen. Deze Zorgboeken bieden patienten objectieve informatie over hun (chronische) ziekte en hoe zij daar het beste mee kunnen omgaan in het dagelijks leven. Er zijn 31 verschillende titels beschikbaar, bijvoorbeeld over ADHD, hernia, migraine, diabetes, borstkanker, hartaanval en astma.

Stichting September is het grootste fonds van patienteninformatie en geeft verschillende boeken uit over chronische en niet-chronische aandoeningen. Deze Zorgboeken bieden objectieve informatie over de ziekte: van de behandeling, medicijnen, hulpverlening en hulpmiddelen tot wetgeving, organisaties die kunnen steunen, relaties en seksualiteit, hobby’s, sport en werk. Ook staan er ervaringsverhalen in van lotgenoten. Alle informatie is geschreven vanuit patientenperspectief en samengesteld in samenwerking met patientenorganisaties, artsenverenigingen en andere organisaties uit de gezondheidszorg. De normale prijs bedraagt €18,50 per boek.

“Stichting September vindt het geweldig dat er nu een verzekeraar opstaat die de vele honderdduizenden zieken niet alleen als een ‘schadepost’ ziet, maar hen daadwerkelijk ondersteunt door deze boeken gratis ter beschikking te stellen. Zeker in een tijd waarin deze (vaak kwetsbare groep) door de economische crisis hard getroffen wordt. Qua omvang kent deze actie haar gelijke niet en is daarmee werkelijk uniek te noemen”, aldus Dan Coene, directeur Stichting September.

Betrouwbare informatie
Zilveren Kruis biedt de boeken aan omdat ze het belangrijk vindt dat haar verzekerden objectieve en betrouwbare informatie krijgen. “Patienten en de direct betrokkenen lopen in deze onzekere periode met veel vragen rond. Zelf de antwoorden zoeken, is niet makkelijk. In de Zorgboeken vinden ze betrouwbare informatie over hun chronische ziekte. Met deze informatie kunnen ze zich goed voorbereiden op de behandelingen. Ze krijgen een idee wat hen te wachten staat en wat ze zelf het beste kunnen doen om er in het dagelijks leven mee te kunnen omgaan.”

De Stichting Hartpatienten Nederland, een van de grootste patientenorganisaties in Nederland, is blij met de samenwerking van Stichting September en Zilveren Kruis. “De Zorgboeken zijn uitstekend voorlichtingsmateriaal. Patienten hebben er veel aan, omdat het hele spectrum van problemen aan bod komt. We hopen dat andere verzekeraars ook snel over de dam komen.”

De Zorgboeken zijn aan te vragen via de website van de verzekeraar www.zilverenkruis.nl/zorgboek.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen