LEVV, Sting en V&VN fuseren

Array

Het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV), Landelijke Beroepsvereniging Sting (helpenden en verzorgenden) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) gaan fuseren. Vanaf half november is de fusie een feit, per 1 januari gaat de nieuwe organisatie onder de naam V&VN van start.

Beroepsvereniging V&VN, het LEVV en Sting – vereniging & zorgprojecten Sting – hebben in de afgelopen maanden verkend hoe zij hun activiteiten in elkaar kunnen schuiven. De uitkomst is dat de drie organisaties fuseren en onder de naam V&VN verder gaan. De nieuwe organisatie neemt de activiteiten van het LEVV en Sting over, naast de huidige activiteiten van V&VN. De organisaties LEVV en Sting houden op te bestaan. De reorganisatie die logisch volgt op de fusie krijgt ook personele consequenties. Hierover is eind december meer bekend.

Krachten gebundeld
Door de fusie van V&VN, LEVV en Sting wordt expertise in deskundigheidsbevordering, projecten, publicaties en evenementen voor verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden gebundeld. Ook in de behartiging van de belangen van de beroepsgroep worden de krachten gebundeld. Het samenbrengen van de ervaring en inhoudelijke kennis van de gehele beroepsgroep is voor een ieder die in de zorg werkzaam is, of op zorg is aangewezen, van groot belang.

De achterbannen van de drie organisaties zijn geïnformeerd over de komende fusie.

Bron: Sting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen