Behandeling van eczeem veilig voor botten en ogen

Array

Er zijn geen aanwijzingen dat het gebruik van lokale corticosteroïden een nadelig effect heeft op de botten en ogen bij patiënten met constitutioneel eczeem. Het medicijn enteric-coated mycophenolaat sodium is een veilig en geschikt middel als onderhoudsbehandeling voor patiënten met ernstig constitutioneel eczeem / atopisch eczeem. Dat stelt Inge Haeck in haar proefschrift.

Ongeveer 30% van patiënten met matig tot ernstig constitutioneel eczeem hebben een verlaagde botdichtheid. Wanneer gebruik van potente lokale corticosteroïden beperkt wordt tot veilige hoeveelheden, zullen ze systemische bijwerkingen zoals verlaging van botdichtheid en glaucoom en cataract niet veroorzaken.

02-12-2010, 14:30 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Inge Haeck, Geneeskunde
Proefschrift: Therapeutic challenges in atopic dermatitis
Promotor 1: Prof. dr. C.A.F.M.

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen