Nederlander betaalt ruim 800 euro meer voor zorgverzekering sinds invoering nieuwe Zorgstelsel

0
179

Tweederde van de bevolking verlangt terug naar het Ziekenfonds
Sinds de invoering van het nieuwe Zorgstelsel in 2006 zijn Nederlanders 58 procent meer kwijt voor hun zorgverzekering. In 2011 betaalt elke volwassene gemiddeld 191 euro per maand aan premie en belasting over de inkomensafhankelijke bijdrage ten opzichte van 121 euro in 2005. Jaarlijks betekent dit een stijging van 840 euro. Twee op de drie verzekerden verlangt mede daarom terug naar het Ziekenfonds. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl, vanavond bekend gemaakt in het consumentenprogramma Kassa.

Forse stijging uitgaven zorgverzekering
Verzekeringssite.nl berekende per volwassene de gemiddelde maandelijkse uitgaven voor de zorgverzekering. Deze bestaat uit basispremie, belasting over de inkomensafhankelijke bijdrage op basis van een modaal inkomen en verrekening van het eigen risico. Premies voor de aanvullende verzekeringen zijn hierin niet meegenomen, omdat dekkingen te sterk varieren.

Bron: Verzekeringssite.nl

Vorig artikelNVZ waarschuwt: uitspraak hof ingrijpend voor ziekenhuiszorg
Volgend artikelStraks meer tijd om kind bij zorgverzekering aan te melden?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.