BD introduceert het BD MAXâ„¢-systeem voor moleculaire diagnostiek

Array

Compact, volledig geautomatiseerd open systeem vereenvoudigt de werkstroom in het laboratorium en verhoogt de efficientie
BD Diagnostics, een onderdeel van BD (Becton, Dickinson and Company), heeft vandaag de Europese lancering bekendgemaakt van het BD MAXTM Automated Molecular Diagnostic System en de BD MAXâ„¢ GBS Assay, de eerste in een breed scala van assays voor besmettelijke ziektes. Het BD MAX-systeem is een volledig geautomatiseerd werkstation voor het uitvoeren van individuele en batch testen. Het is bijzonder geschikt bij een varierende werkbelasting en biedt maximale efficientie en flexibiliteit. Dankzij dit systeem kunnen gebruikers hun eigen volledig geautomatiseerde assays ontwikkelen op een open architectuur. Het systeem werd gepresenteerd op het European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases.

‘De toenemende verspreiding van infectieuze, antibioticaresistente organismes en de migratie van deze organismes naar gezondheidsinstellingen vragen om snellere, eenvoudigere en uitgebreidere testmogelijkheden met flexibele werkstromen die aansluiten bij de specifieke behoeften van elke instelling’, aldus Barbara Smet, Business Director BD Diagnostics Benelux. ‘Met het BD MAX-systeem kunnen ziekenhuizen en laboratoria voldoen aan hun toenemende behoefte om te screenen en testen op deze ziekteverwekkers.’

Het BD MAX-systeem biedt een unieke combinatie van eenvoud, flexibiliteit, schaalbaarheid en efficientie in het lab. Het systeem kan door elke labtechnicus worden bediend en vereist geen gespecialiseerde moleculaire kennis of labfaciliteiten. Het kan gelijktijdig 24 verschillende assays verwerken waarbij resultaten binnen twee en een half uur beschikbaar zijn. Het systeem kan ook op verzoek maximaal vier monsters verwerken in minder dan 90 minuten.

Dankzij de machinale bediening en de zelfstandige werking van het systeem, dat geen aanwezigheid vereist, hebben technici tijdens een test de handen vrij voor andere taken, waardoor de efficientie en de productiviteit van het laboratorium toenemen. Het open platform en de algemeen bruikbare reagentia bieden een optimale flexibiliteit voor de implementatie van volledig geautomatiseerde, in het laboratorium ontwikkelde assays voor DNA- en RNA-testen. De BD MAX GBS Assay met CE-markering voor de opsporing van groep-B-streptokokken bij zwangere vrouwen biedt klinisch medici de mogelijkheid de juiste actie te ondernemen bij gekoloniseerde patienten, om zo het risico op infectie van moeder of kind bij de geboorte zo klein mogelijk te houden.

Over BD
BD is een toonaangevend internationaal bedrijf in medische technologie dat medische apparatuur, instrumentsystemen en reagentia ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het bedrijf heeft als doel de gezondheid van mensen overal ter wereld te verbeteren. BD richt zich vooral op de verbetering van medicatietoediening, mogelijkheden voor een betere en snellere diagnose van infectieziekten en kanker, en de ondersteuning van onderzoek naar, en de ontwikkeling en productie van, nieuwe geneesmiddelen en vaccins. Het bedrijf zet zijn kennis in bij de strijd tegen veel van ’s werelds meest urgente ziektes. BD is opgericht in 1897 en het hoofdkantoor bevindt zich in Franklin Lakes, New Jersey, in de VS. BD heeft ongeveer 29.000 medewerkers in dienst, in meer dan 50 landen wereldwijd. BD levert aan gezondheidsinstellingen, biowetenschappers, klinische laboratoria, de farmaceutische industrie en het grote publiek. Ga voor meer informatie naar www.bd.com.

Recente artikelen