Opbrengst ’50 Stoute Kinderversjes’ naar Stichting Kika

0
338

Op 8 december a.s. zal het bundeltje ’50 Stoute Kinderversjes’ van Johan Somsen verschijnen bij uitgeverij Gelderland Vakbladen te Epe.
De netto opbrengst van dit boek zal geheel ten goede komen aan de Stichting KiKa – Kinderen Kankervrij.
Wanneer Johan Somsen voor zijn kleinzoontjes wel eens een ondeugend versje maakte, moesten ze altijd gieren van het lachen.
Somsen besloot dan ook deze rijmpjes te bundelen en in boekvorm uit te brengen. Omdat de auteur de opbrengst van het boek graag
aan een goed doel voor kinderen wilde schenken, nam hij contact op met KiKa. Deze omarmde het idee direct en dankzij de sponsoren
Beco Dtp Productions (opmaak), Robin Hanekamp (illustrator), Uitgeverij Gelderland Vakbladen, drukkerij Bariet en
de Stichting Impuls is het boek nu een feit.

Titel: 50 Stoute Kinderversjes. Auteur: Johan Somsen. Verschijnt 8 december.
Uitgeverij Gelderland Vakbladen. Gebonden bundel, harde kaft, 56 pagina’s. Prijs: € 8,95.
Verkrijgbaar via www.50stoutekinderversjes.nl of via de boekhandel. ISBN: 9789081359191

Over de auteur: Johan Somsen (1944) was gedurende 41 jaar leraar Engels bij het voortgezet onderwijs op Curaçao, in Friesland en in Epe, waar hij tot op de huidige dag leeft en woont. Sinds zijn pensionering maakt hij elk jaar een lange voetreis: Santiago de Compostela, de Via de la Plata, het Pieterpad en onlangs de GR-5 van Nederland naar de Middellandse Zee. Zijn drie kleinzoontjes: Boudy (2003) en Mingo (2007) in Nederland en Timo (2008) in Monaco zijn de inspiratie geweest tot het schrijven van de stoute kinderversjes.