iSOFT MicroHIS X krijgt nationale Nictiz connectiviteit kwalificatie

Array

iSOFT MicroHIS X krijgt nationale Nictiz connectiviteit kwalificatie
iSOFT heeft de XIS-type kwalificatie verworven voor de nieuwste versie van AORTA (versie 6.0.5.0.) voor MicroHIS X. Dit is een belangrijke stap voor het bedrijf om deel te nemen aan de nationale elektronische infrastructuur die onder meer huisartsen en huisartsenposten met elkaar verbindt. Het AORTA-project, waarvoor alle oplossingen uitgebreid beproefd en getest zijn, is de technologische snelweg voor de ondersteuning van kwalitatief hoogwaardige behandelprocessen. Alleen oplossingen die voldoen aan de hoogste normen voor veiligheid en kwaliteit mogen van deze infrastructuur gebruikmaken. Met het verkrijgen van de XIS-type kwalificatie heeft MicroHIS X haar capaciteiten en hoge kwaliteitsnorm bewezen.

De kwalificatie stelt iSOFT in staat MicroHIS X-klanten die hiervoor een inschrijving hebben, aan te sluiten op het Landelijke Schakelpunt. De klanten worden zoveel mogelijk in het eerste kwartaal van 2011 aangesloten. Door deze verbinding kan de waarnemer op de huisartsenpost een professionele samenvatting van het patientendossier opvragen en na consultvoering een gestructureerd waarneembericht terugsturen naar de vaste huisarts van de patient. Met dit beveiligde, elektronische communicatiekanaal verzekert MicroHIS X altijd en overal de actuele status van patientendossiers, ook buiten praktijkuren.

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen