Bedreigen van artsen en verpleegkundigen van het Radboud ziekenhuis veroordeeld

Array

De rechtbank in Arnhem heeft twee jongemannen veroordeeld voor het scooterdrama, in januari in Nijmegen. De ene kreeg acht jaar cel, de andere twee jaar. De twee, van 19 en 20 jaar oud, wilden in januari Hotel Belvoir overvallen. Ze werden betrapt door de politie en vluchtten op een gestolen scooter. Daarbij reden ze door rood en raakten op een zebrapad een 50-jarige man, die later in het ziekenhuis stierf.

De zaak kwam volop in het nieuws, omdat de twee na het ongeluk artsen en verpleegkundigen van het Radboud ziekenhuis bedreigden.

Daarna volgde een discussie over de vraag of de ziekenhuismedewerkers wel of geen aangifte van die bedreiging zouden doen omdat ze liever anoniem wilde blijven. Uiteindelijk is er wel aangifte gedaan.

De 20-jarige bestuurder van de scooter kreeg acht jaar, onder meer voor doodslag en het voorbereiden van een overval. Dat is een hogere straf dan de zeven jaar die was geeist. De rechtbank laat meewegen dat de man een grote mate van onverschilligheid en respectloosheid tegen andere mensen heeft laten zien.

Ook het bedreigen van Radboudmedewerkers is bewezen verklaard. De 19-jarige man die achterop zat, kreeg met twee jaar een veel lagere straf dan de zes jaar die was geeist. De rechter vond dat hij geen schuld had aan het fatale ongeluk. Vorige zitting teruglezen kan bij #VerslagNijmegen.  “De verdachte had tijdens de korte zeer gevaarlijke vluchtrit geen reele mogelijkheden om in te grijpen”, staat in het vonnis.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen