Verblijfsvergunning van bacteriën

Array

Voordat u begint met het lezen van het proefschrift van promovendus Miaomiao Zhou, zou u deze vier vragen moeten overwegen:
1. Eet u weleens een potje yoghurt, plakje kaas, stamppot met zuurkool?
2. Weet u dat bij elke hap hiervan een enorme hoeveelheid bacterien in uw darmen introduceert en dat deze, goedaardig of niet, lange tijd binnen uw lichaam blijven?
3. Weet u dat een van de belangrijkste factoren die beslissen over de ‘verblijfsvergunning’ van de bacterien in uw darmen, de extracellulaire en oppervlaktegeassocieerde eiwitten van deze microben zijn?
4. Gelooft u dat het mogelijk is om de locatie van deze eiwitten te voorspellen, met behulp van de genoomsequenties van de organismen?
Is het antwoord ‘Ja’ op deze vragen, dan kunt u wellicht uit de voeten met het proefschrift van Zhou. Ze beschrijft methoden voor voorspelling van de subcellulaire locatie (SCL) van bacteriele eiwitten op de schaal van het genoom, en de uitgebreide toepassing van SCL-voorspelling in combinatie met diverse heterogene bronnen van kennis. Haar proefschrift is onderdeel van het NBIC (Netherlands Bioinformatics Centre van het Netherlands Genomics Initiative) Biorange programma.
Biografie
Miaomiao Zhou (Henan, China, 1980) studeerde bioinformatica in Wageningen. Ze verrichtte haar promotieonderzoek in het Center for Molecular and Biomolecular Informatics, binnen het onderzoeksinstituut NCMLS. Sinds 2009 werkt ze als wetenschapper bij NIZO in Ede.
Datum: dinsdag 4 januari 2011
Tijd15:30
Locatie:Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Medische Wetenschappen
Promovendus: mevrouw ir. M. Zhou
Promotors: De heer prof. dr. R.J. Siezen
Titel promotie: Genome-scale prediction of protein subcellular location in bacteria, with focus on extracellular and surface-associated proteins

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen