Omroep Brabant: Takeda Pharmaceutical Company Limited wil deel MSD Organon overnemen

0
230

Takeda Pharmaceutical Company Limited wil een deel van MSD Organon in Oss overnemen, aldus Omroep Brabant. Zij melden met betrouwbare bronnen rond het bedrijf te hebben gesproken. Takeda zou 200 tot 300 wetenschappers en het laboratorium willen overnemen. MSD wil het bericht ontkennen noch bevestigen.

Takeda is een op onderzoek gebaseerd, mondiaal farmaceutisch bedrijf. Takeda is het  grootste farmaceutische bedrijf in Japan en een van de mondiale leiders van de industrie. Takeda hecht waarde aan het streven naar een betere gezondheid voor patienten wereldwijd via toonaangevende innovatie in de geneeskunde.
Takeda versterkt momenteel haar R & D door het beheer ervan te concentreren.

Takeda verkoopt geneesmiddelen in ongeveer 90 landen wereldwijd en worden erkend als het merk in de belangrijkste landen wereldwijd. Het bedrijf heeft ook diverse geneesmiddelen voor vrouwen. MSD Organon maakte vrijdag bekend dat ze nog zes weken langer de tijd nodig heeft om een oplossing te vinden voor de 2175 banen die daar verdwijnen. Als de deal met Takeda doorgaat zijn dat er nog steeds 1900.

Bron: Omroep Brabant