Dwangsom voor Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe om veiligheid op orde te krijgen

Array

De Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen van de gemeente Ermelo
Reden is dat haar zorginstellingen aan de Sparrenlaan en de Dennenlaan niet aan de gestelde eisen voldoen, meldt de Stentor vandaag. Indien de Zorggroep hier niets aan doet, dan krijgt zij een last onder dwangsom opgelegd van tweeduizend euro per week, met een maximum van twintigduizend euro. Ermelo had deze problemen al eerder dit jaar geconstateerd. De gemeente had de Zorggroep toen om opheldering gevraagd. Die deelde echter mede dat de toekomst van het gebouw op dat moment nog onduidelijk was, en dat daarom was gewacht met het doorvoeren van de benodigde aanpassingen. De gemeente Ermelo accepteert deze uitleg niet langer en eist daarom van de stichting dat actie wordt ondernomen.
Zuurstof en noodverlichting
In haar pand aan de Sparrenlaan moet de Stichting Zorggroep aan de slag met de elektrische installatie in het pand. Daarnaast moet de nood- en transparantverlichting zodanig worden aangepast dat zij aan de gestelde eisen voldoen. Tot slot moet alle elektrische apparatuur worden verwijderd uit de vluchtroutes.Ook het pand aan de Dennenlaan behoeft de nodige aanpassingen. Zo moeten er zuurstofbenodigdheden in de kamers worden geplaatst. En niet er buiten, zoals nu het geval is. Daarnaast moet, net als in het andere pand, de elektrische apparatuur op orde worden gebracht en moet de vluchtroute vrij worden gemaakt.

Voor beide panden is een aparte last onder dwangsom gemaakt. Indien de Zorggroep de oproep van de gemeente negeert, moet zij een bedrag van tweeduizend euro per week betalen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen