NVvPO : Kort geding voor plek aan Cao-tafel

Array

Al lange tijd probeert de NVvPO aan de onderhandelingstafel te komen. We hebben daar goede argumenten voor:
1.    De praktijkondersteuner is een onmisbare schakel in de eerste lijn
2.    Praktijkondersteuners worden op dit moment NIET rechtstreeks vertegenwoordigd
3.    De NVvPO vertegenwoordigt met ruim tweeduizend leden naar schatting tweederde van alle praktijkondersteuners
4.    Het wordt tijd belangrijke zaken binnen ons vakgebied eindelijk eens goed te regelen (kwaliteitseisen, certificering, opleiding, BIG-probleem)

Op dit moment worden de belangen van de praktijkondersteuners vertegenwoordigd door de NVDA, de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten. Doktersassistentes en praktijkondersteuners hebben op CAO-gebied echter verschillende belangen. De NVvPO vindt dat die van ons tot op heden niet goed naar voren zijn gekomen. Het is dan ook de hoogste tijd dat we zelf van ons laten horen. Met de huisarts in gesprek gaan is niet alleen op de werkvloer maar ook aan de CAO-tafel van groot belang!

Laat de rechter zich nu maar uitspreken…..

Dat er een kort geding nodig is om een plek aan de CAO-tafel te verwerven, betreuren wij zeer. Wij zijn van mening dat dit niet nodig was geweest als de CAO-onderhandelingspartijen zich constructiever hadden opgesteld. Om toelating te vorderen tot het eerstvolgende CAO-overleg Huisartsenzorg heeft de NVvPO de Landelijke Huisartsenvereniging en de Vereniging Huisartsenposten Nederland gedagvaard in een kort geding.

Het kort geding vindt plaats op dinsdag 18 januari 2011 om 13.30 uurin één van de zittingszalen van rechtbank Utrecht aan het Vrouwe Justitiaplein 1 te Utrecht. We roepen ALLE leden op om dan aanwezig te zijn. Uit een eerder gehouden enquête over de actiebereidheid onder praktijkondersteuners bleek dat praktijkondersteuners graag voor een betere CAO in actie willen komen. Dus verzet je afspraken en kom naar Utrecht! Jullie steun is hard nodig en zal ons helpen in deze procedure. Ook de pers wordt uitgenodigd. Reiskosten worden vergoed en na afloop bieden we een drankje aan op kosten van de vereniging.
Geef je op via deze link: klik hier om je op te geven.

Bron: NVvPO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen