Korting op ziekenhuizen heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor patiëntenzorg

Er verdwijnen wellicht duizenden banen in ziekenhuizen als gevolg van de door het ministerie van VWS opgelegde korting van 314 miljoen euro zo blijkt uit een onderzoek van de NOS. VWS stelt dat zij in 2009 hun budget met 314 miljoen hebben overschreden. Dat bedrag wordt nu gekort op hun budget. Minister Schippers van VWS laat in een reactie weten dat zij bereid is de ziekenhuizen de bezuinigingen over een langere periode uit te smeren. Twintig ziekenhuizen denken dat gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn, blijkt uit een rondvraag van de NOS bij alle 92 ziekenhuizen. 

Het bedrag van de korting varieert per instelling, kleine ziekenhuizen betalen minder dan grote, maar naar eigen opgave bedraagt de gemiddelde korting 4,7 miljoen euro, twee keer de gemiddelde jaarwinst. Ruim de helft van de ziekenhuizen die onze enquête invulden gaat er van uit dat zij banen moeten schrappen.

Bron: NOS


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen