Dietist.nl opent diëtistenpraktijk Helmond

Array

Dietistenpraktijk Dietist.nl opent op 1 februari dietistenpraktijk Helmond, inmiddels de 5e vestiging van de praktijk. De praktijk is gevestigd in Paramedisch centrum De Binnenstad aan de Wolfstraat 55 in de wijk Helmond West op korte afstand van het centrum en het centraal station. Met een eigentijdse en kwalitatieve benadering hoopt dietist.nl zich ook in Helmond neer te zetten als dé specialist op het gebied van voeding en afvallen.

Een dietiste behandeld naast overgewicht ook complexere voedingsgerelateerde aandoeningen zoals diabetes, een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en allergien. In dietistenpraktijk Helmond kunnen mensen dus terecht bij iemand die alles af weet van voeding. Dietist.nl wil zich daarbij onderscheiden door te kiezen voor een eigentijdse uitstraling en de wensen van de client centraal te stellen.

“Steeds meer mensen beginnen te beseffen dat streng lijnen met behulp van dieetboekjes vaak maar kortstondig succes oplevert. Daarna komen de kilo’s er vaak weer dubbel en dwars aan en gaan mensen op zoek naar een blijvende oplossing. Door het strenge dieet raakt de stofwisseling namelijk verstoord met als gevolg het welbekende jojo-effect. Mensen worden na iedere lijnpoging zwaarder en afvallen wordt steeds moeilijker.” Aldus dietiste Leonie Donkers. “Dan komen de mensen vaak bij ons terecht. Op verwijzing van de huisarts of op eigen initiatief maken mensen een afspraak maar als mensen niet in ons verzorgingsgebied wonen dan kunnen ze ook gebruik maken van de online dietiste. Vervolgens maak ik een analyse van het voedings- en beweegpatroon. In overleg stel ik dan een persoonlijk voedingsplan op en kijken we naar de beweging. De focus ligt op geleidelijke gewichtsafname en controle.”

“Ik vind het belangrijk dat mensen dingen kunnen blijven eten die ze lekker vinden en ga dan ook kijken hoe ik dit in het nieuwe voedingspatroon kan inbouwen. Als mensen af en toe met mate dingen kunnen eten die ze graag hebben blijkt een nieuw voedingspatroon vaak veel makkelijker vol te houden. Ik probeer altijd een voedingspatroon of dieet samen te stellen waar mensen zich prettig bij voelen. De voedingsberekening van het oude en nieuwe voedingspatroon krijgen de mensen ook mee naar huis, zodat ze zelf inzicht krijgen in hun voeding en wat ze kunnen verbeteren. Het is belangrijk dat mensen niet 15 kilo in een week afvallen maar langzaam naar een streefgewicht toewerken om een jojo effect te voorkomen. Je moet dan denken aan ongeveer 0,5 tot 1 kg per week. Ik krijg veel positieve reakties op deze werkwijze en denk dat dit ook zorgt voor de snelle groei van Dietist.nl. Iemand die tevreden is vertelt dit door. Zie het een beetje als een personal trainer op voedingsgebied. We proberen mensen te ondersteunen in een gezond voedingspatroon en bieden maatwerk. Ieder mens zit immers anders in elkaar.”

Dietistenpraktijk Helmond is gevestigd aan de Wolfstraat 55 in hartje Helmond. Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u graag een afspraak maken? Met een verwijzing van uw huisarts worden uw consulten vergoed door uw verzekeraar. Wanneer u een afspraak maakt via telefoonnummer 06-29349452 informeren wij u hierover graag. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.dietist.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen